• Voorbeelden

  Ongebruikt sportveld

  Aan de rand van Gulu, Oeganda ligt een prachtig geasfalteerd sportveld (Nederlands hulpproject) gemarkeerd met kalklijnen zodat er veel soorten sporten op uitgeoefend kunnen worden. Helaas blijft dit sportveld ongebruikt. De kinderen uit de buurt hebben namelijk geen schoenen en door de brandende zon, is het asfalt veel te warm om op te spelen. Een paar 100m verderop wordt een voetbalwedstrijd voor meisjes gehouden: zonder schoenen, op het gras en drukbezocht.

   

  Leegstaande weeshuizen

  Na de tsumani in Sri Lanka zijn talloze inzamelingsacties in Nederland opgezet en zijn veel particulieren naar Sri Lanka gereisd om weeshuizen te bouwen. Ze wisten niet dat ‘wezen’, zoals wij ze kennen, in de Sri Lankeese cultuur niet bestaan omdat ouderloze kinderen door familie worden opgevangen. Daardoor stonden er al gauw een reeks aan lege weeshuizen langs de Sri Lankeese kust.

   

  Basisschool opleiding zonder erkent diploma

  Er werd een basisschool gebouwd in Tanzania zodat een groot deel van de kinderen in het dorp onderwijs kon genieten. Maar helaas werd het diploma niet erkend door de overheid waardoor de kinderen niet konden doorstromen naar de middelbare school. Daarnaast ontstond er strijd in het dorp welke kinderen naar de school mochten.