• De Filmmakers

  Producent en Regisseur Niki Frencken (29) is geboren in Tanzania en opgegroeid in Zimbabwe en Nederland. Al van kinds af aan heeft ze de grote verschillen tussen rijk en arm gezien en ervaren. Niki is afgestudeerd in International Affairs (BA, University College Maastricht), Conflict Studies & Human Rights (MA, Universiteit Utrecht), en Internationaal Publiekrecht (LL.M, Universiteit van Amsterdam). Ze heeft onderzoek gedaan bij de Conflict Research Unit van Clingendael en was teamleider bij een educatieve internationale non-profit organisatie, United Netherlands. Naast haar studies en werkzaamheden, heeft Niki korte films gemaakt en documentairecursussen gevolgd. Sinds september 2012 werkt Niki als Regionale Coordinator Oost-Afrika voor Microjustice; eerst gestationeerd in Kampala en sinds mei 2013 in Arusha, Tanzania.

  In 2007 liep Niki stage bij een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie in Bolivia. Daar kwam ze in aanraking met een particulier hulpproject dat, ondanks de goede bedoelingen, problemen veroorzaakte. Hierdoor raakte zij ervan overtuigd dat elke hulpgever de verantwoordelijkheid draagt om zo weinig mogelijk kwaad te doen: negatieve gevolgen van hulp zijn altijd onbedoeld, vaak onvoorzien, maar ontstaan helaas ook door ondoordachtzaamheid. Door de successen, valkuilen en dilemma’s van particuliere hulp in beeld te brengen wil ze mensen aanzetten tot nadenken over het geven van hulp zonder het enthousiasme te dempen.

   

  Cameraman en Editor Coen Haver (27) is als Creative Director het hoofd van BlueTie Media. Hij is afgestudeerd aan de opleiding theater-, film,- televisie- en nieuwe mediawetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft ruime journalistieke vaardigheden opgedaan bij het Nederlandse filmpers- en communicatiebureau Movie Machine en is als regisseur, cameraman en editor bij verschillende mediaproducties betrokken. Voor voorbeelden van Coen’s werk zie BlueTie Media.

  Verder hielpen mee:
  Geluid: Peter Kalimbe
  Muziek: Joris Hermy (jorishermy)
  Titelsong “Reality”: Hanneke (hannekemusic)
  Productiedesign: Joanne Hakkert