• Blogs en artikelen

  Hieronder vind je een aantal blogs en artikelen over de uitdagingen en potentie van zowel kleinschalige particuliere hulpprojecten als andere vormen van ontwikkelingshulp.

  ‘De staat van de hulp’ De komende maand gaat Oneworld in vier rondes op zoek naar antwoorden omtrent ontwikkelingsorganisaties.

  ‘Kleine op maat gemaakte projecten’ Ton van der Lee is ervan overtuigd dat duizenden kleine, goed doordachte en op maat vormgegeven projecten vele malen effectiever zijn dan enkele grote programma’s. De ontwikkelingsorganisatie van de toekomst moet inzetten op maatwerk.(januari 2012)

  ‘Minder hulpclubs’ Als het aan Jude Kehla Wirnkar ligt brengt Nederland het aantal ontwikkelingsorganisaties drastisch terug en helpen we nog maar een beperkt aantal landen. Als we ons daarbij richten op onze sterke punten kunnen we echt verschil maken. (januari 2012)

  ‘De schizofrenie voorbij: oude doelen en nieuwe middelen’ over verantwoorden als nieuwe strijkstok. Dit artikel beschrijft de scherpe analyse van PhD kandidaat Willem Elbers. Door Jan Jaap Kleinrensink op Vice Versa (16 januari 2012)

  ‘Hulp voedt corruptie’ door Marlies Pilon op Oneworld (2011)

  ‘Kleinschalige hulp beklijft beter’ (september 2011)

  Zo Goed Bedoeld uit de Leeuwarder Courant over een zoektocht naar de juiste manier van helpen (2011)

  Goeddoen in Noord-Ghana – Paradijs van de goede bedoelingen op IS online (2008)

  De redding voor de hulp door Marcia Luyten (journaliste) die betoogt dat ontwikkelingssamenwerking bat heeft bij een kleinschalige pragmatische aanpak (2008)

  ‘Wilt u een microkrediet?’ door Marc Broere (2007)

  ‘Eens oneens bij een kleine hulporganisatie komt de hulp beter terecht’ (januari 2007)

  ‘(Te) Grote Toeloop Schoolurinoir’ op BriljanteMislukkingen.nl; een website voor leermomenten in ontwikkelingssamenwerking

  Hoe Live Aid Afrika Verpestte Artikel uit het NRC-Handelsblad.