• Advies en trainingen

  Heb je veel gelezen, goed nagedacht en ben je klaar om een eigen project te starten? Neem dan eerst nog even contact op met een van de onderstaande organisaties.

  BIS Bureau Internationale Samenwerking
  Bureau Internationale Samenwerking is een kleinschalig instituut voor begeleiding van particuliere hulpprojecten. BIS helpt al sinds 2002 gratis met verschillende organisatorische vraagstukken en biedt stichtingen tegen een laag tarief fondsenwerving aan.

  PI Wijzer
  De PI wijzer is een Nederlandse organisatie die nieuwe vormen van ontwikkelingssamenwerking (inclusief particuliere hulpgevers) ondersteunt met advies, onderzoek en trainingen.

  ICUganda is een organisatie speciaal voor initiatieven in Oeganda:
  ICUganda Service Centre
  Het service centre van ICUganda ondersteunt particuliere hulpgevers met advies, project en concept ontwikkeling, evenals training en project management. Het unieke aan dit service centre is dat de werknemers goed op de hoogte zijn van de Oegandese (culturele) context en in staat zijn als tussenpersonen op te treden. Een must voor iedereen die in Oeganda een project wilt starten en dit tot een succes wilt brengen.

  Dakar Development Training Centre
  Het Dakar Development Training Centre verzorgt intensieve workshops in de context van een ontwikkelingsland. Hierdoor ervaren de deelnemers bij uitstek hoe het is om in een ontwikkelingsland te werken. Hoe moet je communiceren? Wat is de rol van religie en politiek? Hoe ga je om met culturele verschillen?

  Libre Foundation heeft als doel het aanbieden van leiderschapstrainingen en coachingstrajecten voor ontwikkelingsorganisaties en leiders van NGO’s in ontwikkelingslanden.

  Impulsis
  Impulsis is een samenwerkingsverband tussen ICCO, Kerk in Actie, Edukans. Het is het gezamenlijk loket voor Nederlandse particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking. Bij de ondersteuning van (kleinschalige) projecten ligt hun focus op kwaliteit, groei en leren van elkaar.

  Wilde Ganzen wil zowel hier in Nederland als in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk mensen en middelen mobiliseren om met kleinschalige projecten de armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden.

  Centrum Ontwikkelingssamenwerking (COS)
  COS-en zijn de regionale centra voor internationale samenwerking in een aantal provincies in Nederland. Ze bieden informatie, advies en een netwerk in de regio rond mondiale vraagstukken.

  Partin
  Partin is de brancheorganisatie van kleinschalige particuliere hulpprojecten.


  MDF Training and Consultancy

  MDF Training & Consultancy is een internationaal trainings en consultancy bedrijf met als doel het versterken van management capaciteit van ontwikkelingsprofessionals en organisaties. Dit bedrijf is voornamelijk gericht op grotere ontwikkelingsorganisaties, maar hun cursussen kunnen ook interessant zijn voor particuliere hulpgevers.

  Joho
  Joho heeft een site met informatie over het opzetten van projecten in het buitenland. De site bevat tips en ervaringen van mensen, handige websites, en bijvoorbeeld informatie over verzekeringen.

  Marjan Sax Advies
  Marjan Sax adviseert en begeleidt bij het zinvol investeren in sociale verandering. Ze helpt je met het vinden van de juiste manier om je principes en ideeën over een rechtvaardiger wereld om te zetten in het steunen van goede doelen die de kwaliteit van leven van mensen kunnen verbeteren.